Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht projecten

Zo brengt participatiebeleid echt verandering

Papier is geduldig en met alleen participatiebeleid en nieuwe wetgeving komen we er niet. Participatie gaat ook over een andere manier van werken (en denken?) bij ambtenaren, bestuurders en raadsleden. Een manier van werken waarin van 'buiten naar binnen' net zo belangrijk is als van 'binnen naar buiten'. Echt een omslag kunnen maken van 'participatievinkje' naar een participatieve organisatie. Maar hoe doe je dat?

Zet werkt samen met de provincie Noord-Brabant aan de ontwikkeling van nieuw participatiebeleid. Via verschillende sessies en interviews met medewerkers halen we op wat er leeft en speelt, en welke belemmerende en stimulerende factoren medewerkers ervaren over participatie. We maken hiermee een foto van het heden, maar bouwen ook samen met de provincie aan een toekomstscenario voor een participatieve en responsieve overheid. Tijdens de sessies gaan we niet in vergadermodus maar steken we samen letterlijk de handen uit de mouwen. De deelnemers visualiseren hun beeld van participatie, leggen hun tegeltjeswijsheden en excuses over participatie op tafel en delen hun dromen en zorgen.

Ben jij ook bezig met participatievraagstukken, participatiebeleid of wil je aan de slag met de participatie-mindset van jouw organisatie? We helpen je graag verder! Stuur een berichtje naar Zet-adviseurs Julia van Engelen of Suzanne Kemmeren.

participatie-poppetjes-op-tafel.