Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht zetters

Julia van Engelen

adviseur / projectleider

Helaas heeft nog niet iedereen een gelijke kans op een gezond en gelukkig leven. Mijn belangrijkste drive is bijdragen aan een wereld waar iedereen er mag zijn en kan meedoen. Een samenleving waarin mensen en organisaties geïnteresseerd en betrokken zijn.

Als beleids- en bestuursadviseur bij de gemeente Breda werkte ik mee aan het (participatief) ontwikkelen van beleid en het bouwen van netwerken rond maatschappelijke opgaven. Zo heb ik in de praktijk ervaren hoe complex het is om vanuit de overheid de energie en behoeften uit de samenleving ├ęcht goed te faciliteren en om te zetten naar beleid. Zet slaat deze brug. Door de samenwerking van adviseurs en social designers doen we dit op een vernieuwende manier die aansluit bij de wereld van bewoners, ondernemers en organisaties.

Van denken over een stip op de horizon, maak ik de vertaling naar doen op de dag van vandaag. Vertrouwen in elkaar en een positieve mindset zijn voor mij de basis. Door nieuwsgierigheid naar de ander, het leggen van verbinding en samen werken aan sociale oplossingen, kunnen we elke dag een stap in de goede richting zetten!