Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht projecten

Gebiedsparticipatie: nieuwe Stationskwartier Helmond

Wethouders Erik de Vries, Arno Bonte, Gaby van den Waardenburg en Martijn de Kort trapten af bij Het Speelhuis, met als hoofdvraag: Hoe creëren we samen een bruisend Stationskwartier? Deze avond gaf ruim plek voor ontmoeten, netwerken én het meedenken en dat langzaam omvormen tot het meedóen. Een avond vol verbinding, gesprek en vooral veel enthousiasme!

Vormgeven participatieve onderdelen

Zet gaf de participatieve onderdelen van het festival vorm, een te gekke klus! Hoe zag dat eruit?

  • Grote themaborden met een terugblik op de opbrengsten van het vorige festival, en hoe deze mede de ingrediënten vormen voor de huidige gebiedsvisie. We vroegen dit keer door naar de eigen ideeën en volgende concrete stappen in het gebied. Dat leverde een volle lijst van e-mailadressen op van mensen die verder na willen denken over een duidelijke identiteit (‘en geen eenheidsworst’), de wens van jongeren voor toffe buitenspeelplaatsen (‘zij willen graag zelf de verantwoordelijk iets te organiseren’) en het creëren van ontmoetingsplekken voor ouderen.
  • Een brainstorm-café waarbij bezoekers uitgenodigd zijn mee te denken hoe we het gebied aantrekkelijk kunnen maken voor inwoners en niet-inwoners van Helmond.
  • Volle marktkramen die voor reuring en ontmoeting zorgden en lieten zien dat er al heel toffe plannen zijn, of op stapel liggen!

In het ED van 28 maart stond een mooi verslag. Ben jij ook op zoek naar een energieke manier om oprecht je doelgroep te betrekken? Neem contact op met Esther Bulkens