Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht projecten

Haarenaren maken Haaren: toekomstplannen voor het dorp

Inwoners van Haaren denken samen met de gemeente na over ideeën en plannen voor de toekomst van het dorp. Zet begeleidt dit proces op een ontwerpende manier: stap voor stap kijken we wat er nodig is

In het voorjaar organiseerden we een pop-up café met een mooi buitenterras en een bar in het voormalig gemeentehuis. Ruim 80 Haarenaren kwamen langs om onder het genot van een drankje te praten over de toekomst van hun dorp. Waar zijn ze trots op in Haaren? Wat kan beter? Welke plekken zijn belangrijk?

Vervolgens gingen we in creatieve sessies aan de slag met de belangrijkste vragen en opgaven voor het dorp. Zo spraken inwoners over levendigheid en elkaar ontmoeten, voorzieningen, het groene dorp, wonen en verkeer. Een belangrijke vraag: hoe zorgen we ervoor dat Haaren nu en in de toekomst een fijn dorp is?

Haarenaren maken Haaren! In de zomer kwam een aantal inwoners samen om ideeën voor de toekomst concreter te maken en vervolgens te pitchen. En die toekomst begint immers al morgen: sommige ideeën kunnen al snel worden opgepakt, andere ideeën zijn meer voor de langere termijn.   Op naar een mooie toekomst voor Haaren waar inwoners en gemeente samen aan werken!

Op naar een mooie toekomst voor Haaren waar inwoners en gemeente samen aan werken!