Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht publicaties

Zo maken we de samenleving dementievriendelijk

‘Zo maken we de samenleving dementievriendelijk’. We schreven twee publicaties: 'de toekomst van dementievriendelijke gemeenschappen' en 'inspiratieboek dementievriendelijke gemeenschappen'.

De toekomst van dementievriendelijke gemeenschappen

Lees onze geleerde lessen en kritische succesfactoren uit de Brabantse praktijk. Al vanaf 2011 werkt Zet aan een Dementievriendelijk Brabant. In de publicatie vind je handige tips en handige tools, zoals factsheets, een praatplaat en een waaier met doelstellingen voor een DVG. Laat je inspireren en maak gebruik van de werkzame elementen. Zo stimuleren we het werken aan een dementievriendelijke gemeenschap, nu en in de toekomst.

cover-de-toekomst-van-dementievriendelijke-gemeenschappen

Download publicatie ‘De toekomst van dementievriendelijke gemeenschappen’

 

Inspiratieboek dementievriendelijke gemeenschappen

Lees over goede voorbeelden en geleerde lessen van een dementievriendelijke samenleving. Het onderstreept het belang van die beweging en kaart belangrijke nieuwe thema’s aan, zoals de wisselwerking tussen dementie en respectievelijk armoede en eenzaamheid, en de specifieke uitdagingen rond Nederlanders met een migrantenachtergrond en dementie en mensen met een verstandelijke beperking en dementie. Treffend zijn ook de intermezzo’s waarin de mensen waar het om gaat vertellen wat een dementievriendelijke omgeving voor hen betekent.

Download dit inspiratieboek

CCover_Publicaite_Zo-maken-we-de-samenleving-dementievriendelijk