Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht tools

Social design: de rol van social design in de ruimtelijke transitie

Zet verzorgde bij het Congres Mobiliteitstransitie 2022 in Den Haag een workshop over de rol van social design in ruimtelijke transitieopgaven.

Voordat we aan de hand van onze projecten toelichtten hoe je social design inzet in complexe vraagstukken als mobiliteitstransitie en gebiedsontwikkeling lieten we de deelnemers zelf ervaren hoe het is om op een andere manier bevraagd te worden.

Kennismaken aan de hand van één van onze creatieve methodieken levert direct geanimeerde gesprekken op. Leuk!

Bij het congres bleek dat de blik op mobiliteit inmiddels een stuk breder is dan voorheen. Brede welvaart en inclusieve mobiliteit kreeg veel aandacht. Onderwerpen die eerder in de voornamelijk technische wereld van mobiliteit, nog niet aan bod kwamen maar wel essentieel zijn in de mobiliteitstransitie. Want een transitie vindt niet plaats achter de tekentafel, die maken we samen in het dagelijks leven. Daarbij is oprechte aandacht nodig voor wat mensen bezighoudt. Social design is een middel om erachter te komen wat belangrijk is in het dagelijks leven van mensen en wat de werkelijke behoefte is achter de wensen die tot uiting komen als je mensen op klassieke wijze bevraagd, bijvoorbeeld met een enquête.

Ben jij ook benieuwd wat social design voor jouw complexe vraagstukken kan betekenen? We gaan graag met je in gesprek!