Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht tools

Serious game mobiliteit

Goede mobiliteit is van groot belang voor een gemeente, op ruimtelijk, economisch én sociaal vlak. Juist daarom is het zo belangrijk perspectieven te bundelen om tot juiste oplossingen te komen. We merken dat het gesprek over domeinen heen voeren niet vanzelf gaat. Daarom ontwikkelden wij een tool die inspirerend en leerzaam is.

In dit spel dagen we twee ambtenaren -van mobiliteit en sociaal domein- uit om het gesprek over mobiliteit aan te gaan.

Door het inzetten van de serious game ontstaat er een goed gesprek en lukt het om in korte tijd veel relevante onderwerpen samen door te nemen. Samen krijg je een bredere blik op mobiliteit en ontstaat inzicht in kansen om te werken aan verbetering.

Van gemeenten krijgen we terug dat dit een mooie manier is om zicht te krijgen op elkaars perspectief en samen te ontdekken wat er in je gemeente speelt op het gebied van mobiliteit. Zoals één van onze recente spelers zei: “Het spel laat je nadenken over wat er allemaal is aan vervoersmogelijkheden binnen jouw gemeente én of deze wel voldoende bekend en bereikbaar zijn. Doordat je het samen speelt met een collega met een andere expertise, kom je tot nieuwe inzichten. Het gemeenschappelijke kader wat ontstaat, helpt om daarna concrete vervolgstappen te zetten”.

Procesbegeleiding

Wij begeleiden het spel en zorgen dat er een optimale uitwisseling ontstaat.

Kennisdelen en advies

We zorgen niet alleen dat binnen de gemeente kennisdeling ontstaat maar delen ook onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van mobiliteit en adviseren over vervolgstappen.

Door de prikkelende vorm ontstaat in korte tijd een waardevolle uitwisseling waarin je samen nieuwe inzichten krijgt in de situatie in jouw gemeente. Je krijgt zicht op mogelijke vervolgstappen en hoe je die integraal kunt oppakken.

Spelregels

  • Het spel wordt gespeeld door twee beleidsadviseurs uit dezelfde gemeente (één vanuit sociaal domein en een vanuit verkeer/mobiliteit)
  • Het spel wordt digitaal gespeeld via Teams (in overleg ook fysiek mogelijk)

"Het spel laat je nadenken over wat er allemaal is aan vervoersmogelijkheden binnen jouw gemeente én of deze wel voldoende bekend en bereikbaar zijn. Doordat je het samen speelt met een collega met een andere expertise, kom je tot nieuwe inzichten" | Verkeersplanoloog gemeente 's-Hertogenbosch