Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht agenda

Praktijksessie Brede Welvaart: circulaire economie en de grondstoffentransitie

Tijd om naar buiten te gaan! In samenwerking met Avans Hogeschool organiseert de Provincie Noord-Brabant vanuit het Praktijknetwerk Brede Welvaart sessies waarbij we op bezoek gaan bij ondernemers.

We gaan verkennen wat de verschillende rollen en mechanismen zijn die werken voor het toepassen van Brede Welvaart in de praktijk. Hiervoor gaan we in het najaar van 2023 langs bij maar liefst vier verschillende ondernemers. De eerste sessie staat gepland voor 4 oktober bij DK Polyester.

Casus DK Polyester

DK Polyester heeft een duurzaam alternatief gevonden voor haar polyester producten door het gebruik van fossiele grondstoffen te vervangen door bio-based grondstoffen. Denk hierbij aan natuurvezel zoals jute, vlas en hennep, maar ook door het gebruik van bio harsen. Helaas is het gebruik van natuurvezels en bioharsen een stuk duurder dan de grondstoffen waar nu mee gewerkt wordt. Dit komt voornamelijk omdat er (nu nog) weinig vraag naar is. Als de vraag naar polyester van jute vezel zou stijgen, zou de prijs enorm kunnen dalen. Een goed voorbeeld van een ‘True Pricing’ dilemma!

Programma

De inloop begint vanaf 8:30 uur. Om 9:00 uur introduceert DK Polyester hun casus. Om 10:00 starten we met een workshop van Avans waarin we op interactieve wijze met elkaar aan de slag gaan om de verschillende rollen en mechanismen die betrokken zijn bij deze casus en elkaars perspectieven te verkennen. We sluiten af met een gezellige (netwerk)lunch. De verwachte eindtijd is 13:30 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan door te mailen naar bredewelvaart@wijzijnzet.nl.
Jouw dieetwensen/allergieën kan je hierbij vermelden.

Locatie

DK Polyester, Arbeidsweg 4, 4794 SZ Heijningen

Vragen?

Laat het ons gerust weten. Mail naar bredewelvaart@wijzijnzet.nl