Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht agenda

Praktijksessie Brede Welvaart: circulaire economie en de grondstoffentransitie

Tijd om naar buiten te gaan! In samenwerking met Avans Hogeschool organiseert de Provincie Noord-Brabant vanuit het Praktijknetwerk Brede Welvaart sessies waarbij we op bezoek gaan bij ondernemers.

Aan de hand van een interactieve workshop verkennen we hoe het speelveld van circulaire economie en nieuwe grondstoffen er nu uit ziet, maar ook hoe deze zich zou moeten of kunnen ontwikkelen voor een betere wereld. Wat voor ecosysteem hebben we nodig? En wat voor rollen speelt eenieder hierin? Kortom: je gaat met een hoop nieuwe inzichten en inspiratie om écht aan de slag te gaan naar huis.

Casus DK Polyester

DK Polyester heeft een duurzaam alternatief gevonden voor haar polyester producten door het gebruik van fossiele grondstoffen te vervangen door bio-based grondstoffen. Denk hierbij aan natuurvezel zoals jute, vlas en hennep, maar ook door het gebruik van bio harsen. Helaas is het gebruik van natuurvezels en bioharsen een stuk duurder dan de grondstoffen waar nu mee gewerkt wordt. Dit komt voornamelijk omdat er (nu nog) weinig vraag naar is. Als de vraag naar polyester van jute vezel zou stijgen, zou de prijs enorm kunnen dalen. Een goed voorbeeld van een ‘True Pricing’ dilemma!

Programma

De inloop begint vanaf 12:30 uur. Om 13:00 uur introduceert DK Polyester hun casus. Om 14:00 starten we met een workshop van Avans waarin we op interactieve wijze met elkaar aan de slag gaan om de verschillende rollen en mechanismen die betrokken zijn bij deze casus en elkaars perspectieven te verkennen. We sluiten af met een gezellige (netwerk)borrel. De verwachte eindtijd is 17:30 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar bredewelvaart@wijzijnzet.nl. Dieetwensen/allergieën kan je hierbij vermelden.

Locatie

DK Polyester, Arbeidsweg 4, 4794 SZ Heijningen

Vragen?

Laat het ons gerust weten. Mail naar bredewelvaart@wijzijnzet.nl