Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht tools

Magic ambtenaar spel

De handreiking voor gemeenten voor de ‘magic ambtenaar’ is omgezet in een spelvorm. Door met het spel aan de slag te gaan gebruik je meer je creatieve brein om na te denken over de vragen die je tegenkomt tijdens het opstellen van je plan van aanpak, of wanneer je vastloopt tijdens het project.

In dit spel neem je samen met jouw team de maatschappelijke opgave waar jullie aan werken onder de loep. Gamification, het toepassen van spelelementen in een andere context, helpt om een vraagstuk vanuit een ander perspectief te bekijken.

Welke ‘magic ambtenaar’ ben jij? Wie heb je in jouw project nodig? Misschien iemand die verbindt, durft te experimenteren of juist iemand die de knopen kan doorhakken. Ga aan de hand van het spel samen in gesprek over jullie project en de aanpak. Denk na over een plan van aanpak en vind oplossingen wanneer je vastloopt. Hoe werk je samen als team? Ervaar je steun in de aanpak? Zitten de juiste stakeholders aan tafel en hoe betrek je bewoners? Je doorloopt letterlijk een route. Het spel zet je op een speelse manier aan het denken.

Zin om te spelen?

Tool_magic-ambtenaar-energietransitie_spelbord