Skip Navigation or Skip to Content
Overzicht agenda

Denktank Stationskwartier Helmond

We kijken uit naar het verdere verloop van de Denktank op 12 oktober 2023 om 19:30 uur. Wil jij ook meedenken en meedoen? Meld je dan aan via Stationskwartier@helmond.nl.

Eerste bijeenkomst Denktank

De eerste bijeenkomt heeft plaatsgevonden in het Orgelmuseum, gelegen in het hart van het Stationskwartier. Wethouder Erik de Vries heette iedereen welkom, de Denktank-deelnemers kregen vervolgens een update over de voortgang van de projecten in het Stationskwartier en het proces van de gebiedsvisie.

Deelnemers maakten kennis met elkaar en wisselden ideeën uit: waarom wil ik met inzetten voor het Stationskwartier en hoe organiseren we dit het beste samen? Met behulp van praktische werkbladen zijn de wensen en mogelijkheden van de Denktank en haar deelnemers inzichtelijk gemaakt.

“Ik zie veel behoefte om mee te denken en bij te dragen aan het nieuwe Stationskwartier. Het mag meer leven en ik wil daar graag onderdeel van zijn.” 
 “Wat een mooie avond en wat fijn dat jullie de mensen uit de stad er zo goed bij betrekken.” 
 “Wat fijn dat jullie de mensen uit de stad er zo goed bij betrekken. Misschien dat ik ook wel ga meedoen bij het ‘meedenkteam’ Stationskwartier. Kan ik me daar nog voor opgegeven?” 

Tweede bijeenkomst Denktank 12 oktober 2023

We kijken uit naar het verdere verloop van de Denktank op 12 oktober 2023 om 19:30 uur. Wil jij ook meedenken en meedoen? Meld je dan aan via Stationskwartier@helmond.nl.

Het proces tot nu toe

Tijdens het 1ste Stationskwartier Festival kwamen 120 partners uit Helmond samen om te praten en te dromen over de toekomst van het Stationskwartier. “Begin met een boswachter.” We zijn aan de slag gegaan om dit te realiseren door middel van participatie, co-creatie en netwerkvorming.
Beeldverslag 1ste Stationskwartier Festival

Tijdens het 2de Stationskwartier Festival gingen meer dan 240 mensen aan de slag met de centrale vraag: “Hoe kunnen we samen een bruisend Stationskwartier creëren?” Deze avond bood volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te netwerken en mee te denken, met als uiteindelijk doel ook daadwerkelijk mee te doen.
Beeldverslag 2de Stationskwartier Festival

Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking met de gemeente Helmond, Glowingplaces, de Provincie Noord-Brabant en Tom van Tuijn Stedenbouw.